2012. július 9., hétfő

Fonott haj minden alkalomra

Én hosszú haj párti vagyok, régóta növesztem a sajátomat is, viszont ebben a melegben néha nagyon szívesen megszabadulnék tőle. A hirtelen felindulásból elkövetett hajvágás helyett inkább válaszd a feltűzött és/vagy fonott frizurát. Akár strandra, akár alkalomra készítesz fonott hajat, biztos jól fog mutatni.

Strandra

Tűzd fel a hajad fonott kontyba, ha strandra mész. Ha egészen magasra tűzöd, nem ér bele a vízbe, és ha a frufrudat is felcsatolod, a homlokod is egyenletesen tud barnulni. Nem kell tökéletes fonatra törekedni, a strand frizura lényege, hogy laza, könnyed legyen, és bármikor újra tudd szerkeszteni, ha szétjönne. Néhány tincset lazán ki is húzhatsz a fonatból, hogy még szélfúttább hatást kelts. 
Ha nem akarsz konttyal bajlódni, fond a hajad klasszikus fonatba, majd csavard fel maga körül, és erősítsd oda egy-két hullámcsattal, akár hátulra, fentre, vagy oldalra. Ha nem zavar, hogy a vízbe lóg, válaszd a legegyszerűbb megoldást, hagyd lelógva a fonott copfot, középen vagy oldalt, így ha kiengeded vizesen a hajad, szép hullámos lesz tőle. Fél perc alatt kész is, minél lazább, annál jobb!




Alkalomra

A fonott frizura alkalomhoz is kiváló választás. Készíts korona-szerű kalácsfonást, ami szép, hajpántszerű keretet ad az arcodnak. Ha ezt túl komolynak találod, egy-két tincset húzz ki a kontyból, hogy lazább, üdébb legyen a frizura. Kalácsfonást csinálhatsz csak hátul is, ekkor a frizura elől átlagos, középen vagy oldalt elválasztva, hátul pedig a fonat.Újdonsült kedvencem a halszálka fonással készült copf, elég macerás, de megéri! Strandra nem nagyon ajánlom, mert ha szétjön, több idő újragyártani, mint a sima verziót. Alkalomra viszont kiváló, sikkes, mégis egyszerű. Fonhatod hátul középre vagy oldalra is, egy világos nyári ruhával nagyon szép összhatást kelt.



Fotók: www.weheartit.com

Nektek melyik tetszik legjobban? Nekem 1. és 4. !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése