2012. szeptember 6., csütörtök

Macaron Love

Hajlamos vagyok rákattanni bizonyos dolgokra, így van ez az ételek és italok terén is. A Starbucks hullám és a Somersby függőség után jött az Arriba őrület, utóbbi kettőt azóta se tudom elengedni, egyszerűen imádom a mexikói kaját, a cider pedig remek alternatíva a sörre, amit nem túlzottan szeretek. Új kedvencem a macaron, ami egyre "trendibb" mindenfelé. A kerek francia sütike, ami olyan mint egy habcsók, krémmel a közepén, a szivárvány összes színében kapható, sokféle ízesítésben. Szeretek a barátnőimmel beülni kávézókba, cukrászdákba, és elkezdtem olyan helyeket keresni, ahol kapható ez az édes csoda. Nálam a nr. 1 a La Delizia, ahol a szokott méretnél jóval nagyobb, de színezékanyag mentes macaront árulnak. Kedvenc ízeim a levendulás és a sóskaramellás. Második helyen a SUGAR! macaronjai sorakoznak, picikék, nagyon színesek, és nagyon finomak. Rengeteg különleges ízt lehet kostólni, például, áfonyás-levendulás, tejcsokis-marakujás, epres-rózsás ízek közül is lehet választani. A Centrál kávéházban is nagyon jó minőségű a sütike, ezen kívül a Gelarto Rosában is lehet kapni a francia finomságot (bár itt inkább a rózsa alakú fagyi a kedvencem).

Egyszóval, a macaron nagyon menő lett mostanában, aminek én nagyon örülök, mert bár még nem sikerült az igazit letesztelnem Franciaországban, azért az itthoninak is a megszállottja lettem. Finom, és nagyon dekoratív, egyszerűen jó ránézni. Íme pár kép, hogy értsétek, mire is gondolok :).

A legutolsó képen a Lanvin és a Ladurée francia cukrászház közös munkája látható. Az egyedi dobozba csomagolt, rágógumi ízű sütemények Alber Elbaz tervező kreációi. Nyolc darabos kiszerelésben lesz kapható a Párizsi Divathét alatt. Vajon milyen ára lehet a designer macaronnak?


 






Képek: pinterest


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése